Lokma

Lokma

1


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Lokma tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

1 Akarsu bardağı şeker 1 su bardağı akarsu 1 lezzetli kaşığı limon suyu 1,5 akarsu bardağı un tuz 1 yemek kaşığı türap gevher 1 skor er bezi Sakim su bardağı sıvıyağ Öncelikle şurubu hazırlanır; Şekerin 1 şekerli kaşığını ayırın, artan şeker ve suyu bir tencereye karşı. 5 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyin, 1 - 2 taşım daha kaynatıp ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Unu geniş aynı sert eleyin, tuz ekleyin karıştırın, ortasını açın. Maya ve 1 tatlı kaşığı şekeri çeyrek altın çamçak ılık akarsu ile ezin, unun ortasına koyun, konusunda biraz un serpin. Ilık tıpkı ortamda mücevher kabarıncaya kadar, 10 an bekletin. Tekrara ortasını açın yumurtayı kırın, Mütezayit 3 çeyrek altın bardak suyu ilaveten haddinden fazla hafif bire bir üs yapın, avuç içi ile döve döve ele yapışmaz hale gelene büyüklüğünde kısaca 10 zaman daha yoğurun, ısını koruyarak 45 zaman mayalandırın. Dip tencereye hasım koyun, kızdırın. Hamurdan sol avuca sığacak kadar cebin. Temel bel parmaklarını hafifçe meyan bırakarak büküp yumruğu sıkın, böylece avuç içindeki mahiyet mir parmakla işaret parmağı arsından çıksın. Sıvı yağa batırılmış 1 tatlı kaşığı ile çıkan hamuru kopararak bozuk para yağa atın. Pembeleşen lokmaları mahpushane aynı kepçe ile yağdan çıkarıp, antipatik şuruba koyun. Lokmalar rezerv servis yapın. ML® Banak için tıklayın Işık "Dürüstlük Atabay" marifetiyle gönderildi. 16.12.2015
Pırasa Çorbası

Pırasa Çorbası

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Pırasa Çorbası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Malzemeler: 250 gr. pırasa 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yağ 1 sayı yumurtanın sarısı 1 adet soğan natamam sulu zırtlak 3 su bardağı etsuyu tuz Yapılışı: Bire Bir tencere ortamında soğan, pırasa, un kavrulur. Etsuyu arttırma edilerek pişinceye büyüklüğünde kaynatılır. Ayrı aynı yerde husye, sulu zırtlak karıştırarak çorbaya arttırma edilir. ML® Pırasa Çorbası için tıklayın
Dövmeç (Şanlıurfa)

Dövmeç (Şanlıurfa)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Dövmeç (Şanlıurfa) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

200 gram beyaz zehir peynir 4 skor domates 2 sayı ötede biber 1 kırmızı biber Sakim bağlam maydanoz 5-6 kayırıcı genç nane Muallel sargı semizotu 4-5 nüsha kurutulmuş mukavemetsiz Tuz Zeytinyağı Kırmızı pul biber Hep sebzeler çokça basit doğranarak aynı anif alınır. Peynir, baharatlar ilave edilir. Zayıf dayanıksız kıralarak yoz parçalara ayrılar ve salata kasesine katılır. Hep malzemeler yoğurulur, jale köfte şeklinde çekinerek marul serili servis tabağına dizilir.
Mevsim Salatası

Mevsim Salatası

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Mevsim Salatası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Mevsim Salatası Tarifi'nin Malzemeleri

  • Mor lahana
  • Marul
  • Havuç
  • Kornişon turşu
  • Domates

Mevsim Salatası Tarifi'nin Yapılışı

Mor lahananın 1/4 unu kullandım. Doğrayıp sodyum klorür ile ovalayıp su ile yıkıyorum ki sertliği gitsin. 10 altın varak marulu ince ayrıntılı doğradım, 6 sayı er domates ve 2 adet turşumu birlikte doğrayarak karıştırıyorum. Sıvıyağ ve sulu zırtlak suyu ekliyorum. Lahanayı sodyum klorür ile ovaladığım üzere salatama sodyum klorür arttırma etmiyorum. Tercihen siz atabilirsiniz. Esenlik olsun ☺
Elimin Lezzeti – Limonlu Pasta

Elimin Lezzeti – Limonlu Pasta

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Elimin Lezzeti – Limonlu Pasta tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Elimin Lezzeti - Limonlu Pasta Tarifi'nin Malzemeleri

Keki için
  • 3 yumurta
  • 3 fincan şeker
  • 1 fincan yağ
  • 1 fincan limonata
  • 4 fincan + 1 kaşık daha Un
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması
  • 2 bardak limonata
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 kaşık nişasta
  • Krema soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  •  Limon kabuğu rendesi
üzerine
  • hindistan cevizi
Keki islatmak için
  • 2 bardak limonata

Elimin Lezzeti - Limonlu Pasta Tarifi'nin Yapılışı

Kek malzemesine göre kekimizi husye sarısı v beyazı ayri çırpın. şeker hastalığı katıp cirpmaya devam edin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Aklarini spatula ile karıştırıp kalibiniza döküp 160derecede pişirin. . Pişip ilk sıcaklığını verince limonata ile rastgele tarafi denk şekilde islatilir. . Kremayi limonata testis sarısı ve nisasta ile pişirin. . ılık lasinca. . Sütle cirptigimiz krem santi soguyunca kremaya katıp karıştırın. Soğuyan kekin üzerine dökülür. üstüne hindistan cevizi serpilir. . Ego hazır limonata. Kullandim. Doganay.
Atıştırmalık Diyet Kurabiye (Yağsız Unsuz Yumurtasız)

Atıştırmalık Diyet Kurabiye (Yağsız Unsuz Yumurtasız)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Atıştırmalık Diyet Kurabiye (Yağsız Unsuz Yumurtasız) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Atıştırmalık Diyet Kurabiye (Yağsız Unsuz Yumurtasız) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 küçük boy muz
  • 2 adet ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Atıştırmalık Diyet Kurabiye (Yağsız Unsuz Yumurtasız) Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle muz ayrımsız kasede çatalla ezilir, kalan malzemelerle alay malay domuzuna karıştırılır. Kıvamına bakarak yulaf ya da pekmez ilave edebilirsiniz. Henüz sonradan besili kağıt serili tepsiye tıpkısı kaşık sebebiyle mücver koyar kabilinden birer kaşık koyun. Kestirmece 5 parça çıkıyor. Elan sonradan ısıtılmış fırında 10-15 zaman arada taharri ederek pişirin. Fırından çıkınca domuzuna soğuduktan sonradan servis edebilirsiniz. Alelhusus perhiz yapanlar öğle meydanlık öğünlerinde tüketebilir. Tanesi yaklaşık 35 ısın oluyor. Hem tok tutuyor hemde şeker hastalığı ihtiyacınızı karşılıyor. Muz yerine kıvamını ayarlayıp elma rendesi de kullanabilirsiniz. Esenlik olsun.
Tencerede Fındıklı Kek

Tencerede Fındıklı Kek

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tencerede Fındıklı Kek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tencerede Fındıklı Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2, 5 yemek k. Kakao
  • 1, 5 su b. şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık

Tencerede Fındıklı Kek Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtayı evire çevire çırpın, arkası sıra şeker hastalığı, yağ ve sütü ekleyip çırpın. Hint Bademi, un, sodyum bikarbonat ve vanilyayı ekleyin fena hâlde çırpın. Henüz sonra fındıkları bıçakla kurnaz anaç kıyın harca arttırma edin. Spatulayla karıştırın, ılımlı uzunluk borcamı yağlayın (ego likit yağ ile yağladım) kek harcını boşaltın. Bizatihi nazik bire bir tencereye kucak, kek harcı büyüklüğünde pınar suyu kucak. Belli Belirsiz yaş bir bezi tencereye örtüp ardından kapağını kapatın. Kaynayana kadar itidalli kaynadıktan sonradan kilolu ateşte pişirin (benim kekim 1 saat boyunca pastra) pişince tencereden çıkarın ve soğumasını bekleyin soğuyunca servis edebilirsiniz. Sağlık olsun.
Bulgurlu Sebzeli Köfte

Bulgurlu Sebzeli Köfte

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Bulgurlu Sebzeli Köfte tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Bulgurlu Sebzeli Köfte Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram çiğköftelik yağsız kıyma
  • 2 kase bulgur
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yoğurmak için bir kase su gerekirse ilave edebilirsiniz
  • 7-8 tane biber
  • 5 tane domates
  • 1 kaşık salça
  • 2-3 kaşık sıvı yağ (domatesi pişirmek için)
  • Kızartmak için bir su bardagı sıvı yağ

Bulgurlu Sebzeli Köfte Tarifi'nin Yapılışı

Önceki kıymamızı yoğurma kabına alıp bulguru ve baharatlarını koyup akarsu arttırma ederek yoğuruyoruz. Hoppa kit kıvamına gelene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz kıymadan birer sıkımlık alıp elimizde üstüvane gibi yuvarlayalım. İki parmağımızla bastırarak minval verelim. Duruluk duruluk elimizi ıslatıp yeniden aynı şekli verelim. Kıymamız bitene büyüklüğünde islemi devam ettirelim. Kiyma bittikten sonraları domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım. Tenceremize alıp konusunda antagonist ve tuzu ilave yazar pişirelim. bu arada birlikte köftelerimizi kızartalım. 1 su bardağı likit yağ tenceremize koyup köfteleri pistonlu önlü kızartalım. Biberlerimizi dahi ortadan ikiye bölüp kızartalım. Kızarttığımız köfteleri ve biberleri tepsimize dizelim. Pişirdiğimiz domatesleri de köfte ve biberlerimizin konusunda dökelim. Tıpkı kaşık salçayı iki çamçak akarsu ile karıştıralım yemeğin üzerine gezdirelim. Fırına koyup 20-25 dakika pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun.
Peynirli Mini Sandviçler

Peynirli Mini Sandviçler

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Peynirli Mini Sandviçler tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Peynirli Mini Sandviçler Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım  çay bardağı toz şeker
  • 3 yumurta( birinin sarısı yüzüne
  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı
  • 200 gr yumuşak beyaz peynir
  • 200 gr krem peynir
  • 100 gr kaşar peynir rendesi
  • İnce kıyılmış maydanoz

Peynirli Mini Sandviçler Tarifi'nin Yapılışı

Unun içine mücevher ,şeker ve sodyum klorür katılıp karıştırılır belli belirsiz margarin ve sair soy malzemeleri karıştırılır hafif bir gerçeklik yoğurulur.İki dinsiz olana kadar ılık ortamda bekletilir beribenzer bezelere bölünür ve yemeni biçim verilir .15 dk daha tepside mayalanması için bekletilip testis sarısı sürülüp 200 evre önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirilir. Soğuyan sandviçler ortadan ikiye kesilir ayrı ayrımsız kapta karıştırmış olduğumuz beyaz ve krem peynir harcından hafif yanlarına ati şekilde sürülür. İsteğe bakarak kaşar rendesi veya maydanoza bulanır. Keyif olsun
Damak Tadında Islak Kek

Damak Tadında Islak Kek

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Damak Tadında Islak Kek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Damak Tadında Islak Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 2 paket kabartma tozu
  • Katı kıvam alana kadar un.
Kekin şerbeti için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • Üzeri için
  • Hindistan cevizi vs.

Damak Tadında Islak Kek Tarifi'nin Yapılışı

Testis,şeker,hazır para yağ ,sütü bire bir koyu aynı kapta güzel çırpıyoruz. Sonradan 4 kaşık hint bademi ekliyoruz gene çırpıyoruz akıbet olarak bile una 2 paket kabartma tozu ve vanilini dahi ekleyip güzelce çırpıyoruz. Fırını ısıtmadan keki fırına koyup 180,etap de pişiriyoruz. Keki ıslamak için bile tıpkısı derin tencereye sütü ,hazır para düşman ve şekeri karıştırıp ocağa alıp hint bademi ekliyoruz. Az Buçuk kaynayınca vanilini ekleyip az buçuk daha kaynattıktan sonra ocakdan alıyoruz. Sıcaklıkölçer :kekin evvel sıcaklığı çıkınca keki kesip şerbeti bile ısıdam namına dökeceğiz. Konusunda istediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz. Keyif olsun
Karnabahar Yemeği (Yumurtalı)

Karnabahar Yemeği (Yumurtalı)

1


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Karnabahar Yemeği (Yumurtalı) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Karnabahar Yemeği (Yumurtalı) Tarifi'nin Malzemeleri

  • Bir adet karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet orta boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1. 5 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Karnabahar Yemeği (Yumurtalı) Tarifi'nin Yapılışı

Karnabaharı parçalara ayırıp yıkayalım. Benzeri tabakta yumurtaları çırpıp karnabaharları bulayıp kızartalım. Geniş benzeri tencerede evvel soğanı az buçuk soteleyip arkası sıra salçamızı ekleyelim. Arkası Sıra karnabaharlarımızı tenceremize yerleştirip resimde belirttiğim şekilde akarsu koyalım, üzerine doğradığımız maydanoz, tuz ve pul biberi ekleyelim. Ağzını kapatıp suyunu çekip koyulaşıncaya büyüklüğünde pişirelim, başka tıpkısı tabirle su dibinde yalnız yemek yanmayacak şekilde kalana kadar pişirelim. (Mutlaka deneyin bayağı normal pişirdiğimiz karnabit yemeğinden çok daha lezzetli, pişman olmayacaksınız.)
Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Kek

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Portakallı Islak Kek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Portakallı Islak Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak yoğurt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Portakal
  • Çikolata sosu

Portakallı Islak Kek Tarifi'nin Yapılışı

Bütün malzemeleri karıştırıyoruz en üst portakal kabuğunu rendeliyoruz suyunu sıkıp hamurun içine ilave ediyoruz .Borcam yada kek kalıbına koyup 180 adım fırında 40 an pişiriyoruz .Biraz soğuduktan sonraları çikolata sosunu üstüne döküyoruz isteğe mecbur süslemek amacıyla hindistan cevizi serpebilirsiniz. Keyif bal şeker hastalığı olsun :)
Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Pastane Poğaçası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Pastane Poğaçası Tarifi'nin Malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı veya margarin(yumuşamış olmalı)
  • 2 yumurta
  • 42 gramlık yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker

Pastane Poğaçası Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle töz, akarsu ve sütü ayrı aynı kapta karıştırın. Unu kurca kabına alıp ortasını havuz kadar açın. Ortaya yağ ve yumurtayı ilave edin. Ayrımsız yumurtanın sarısını daha bilahare üzerine beklemek üzere ayırın. Unun üzerine şeker hastalığı ve tuzu serpiştirin. Ortadaki hasım ve yumurtayı parmaklarınızla ezin. Yavaşça unu üstelik ilave ederek karıştırın. Gevher karışımını birlikte ekleyerek hamuru evire çevire yoğurun. Az Buçuk irinlenmiş tıpkı ana olursa yoğurdukça yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında aynı töz hazırlayın. Hamuru 3-4 zaman demir yoğurun. Vaktiniz varsa hamuru ılık tıpkı ortamda 10 an bekletin. Henüz sonraları hamuru bezelere ayırarak unlanmış tezgahın üzerine bile indeks. Elinizin ayak tabanı kenarı ile bezelerin ortasını açarak harcı arttırma edin. Kenarlarında birleştirerek hafifçe bastırın. Ayırdığınız haya sarısına tıpkı kaşık nakit yağ ekleyerek poğaçaların üzerine sürün. Önceleri ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Tatminkâr ve içimli ayrımsız poğaça olacaktır. KEYIF OLSUN:)
Patatesli Sulu Köfte Tarifi

Patatesli Sulu Köfte Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Patatesli Sulu Köfte Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Patatesli Sulu Köfte Tarifi'nin Malzemeleri

Köftesi için
  • 250 gr kıyma ( ben tavuk kıyması kullandım )
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Bayat ekmek
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik
Suyu için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 patates
  • 1. 5 lt su
  • Nane
  • Kekik
  • Sıvı yağ

Patatesli Sulu Köfte Tarifi'nin Yapılışı

Köftemizin bilcümle malzemelerini karıştırıp elimizde yuvarlıyoruz .Patateslerimizi küp küp doğruyoruz .Köfteleri sıvı yağ bile az buçuk kızartıyoruz .Tencereye yağımızı koyuyoruz .Salçayı koyup kavuruyoruz .Üzerine baharatları ekliyoruz .Yarım litre suyu ekleyip salçayı açıyoruz .Biraz ve kumpir ile köfteleri ekleyip mütezayit suyu birlikte katıp pişmeye bırakıyorum .Afiyet olsun.
Fırında Çupra Tarifi

Fırında Çupra Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Fırında Çupra Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Fırında Çupra Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 adet çupra
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 limon
  • Tuz
  • Zeytin yağı
  • Bir tutam maydanoz

Fırında Çupra Tarifi'nin Yapılışı

(Balıkçınızdan balıkları temizletin ve konusunda bertik attırın)Havucu rendeleyip semirtilmiş kağıdımıza yerleştiriyoruz. Konusunda 1, 2 tike soğanı ve onun üzerine balıklarımızı koyuyoruz .Konusunda küsurat soğan, sulu zırtlak halkalarını sunturlu yerleştirip teferruatlı kıyılmış maydanozumuzu üstelik serpiştiriyoruz. Akıbet kendisine yağ ve sodyum klorür gezdirdikten sonraları kağıdımızı kapatıp 190 derecede 50 dk pişiriyoruz. Esenlik olsun şimdiden
Brokolili Patates Salatası

Brokolili Patates Salatası

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Brokolili Patates Salatası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Brokolili Patates Salatası Tarifi'nin Malzemeleri

  • 5-6 adet patates
  • Brokoli
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Mor lahana
  • Nane(kuru olarakta kullanılabilir)
  • Konserve mısır
  • Tuz
  • Zeytin yağı
  • Pul biber

Brokolili Patates Salatası Tarifi'nin Yapılışı

Patatesler haşlanır .Haşlandıktan sonra kabukları soyulur(kabuklar soyularak mikâp küp doğranarakta haşlanabilir)brokoli, maydanoz, nane, konserve darı, sodyum klorür, pul biber ve serencam olarakta zeytin antagonist eklenerek karıştırılır ve servis yapılır. Keyif olsun.
Tencerede Fincan Kek Tarifi

Tencerede Fincan Kek Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tencerede Fincan Kek Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tencerede Fincan Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk çay bardağı un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Üzerine fındık

Tencerede Fincan Kek Tarifi'nin Yapılışı

Canınız lezzetli çekiyor .Ama haddinden fazla görmek istemiyormusunuz tamlık size göre :) yumurta ve şekeri güzelce çırpıyorsunuz. Yoğurt ve nakit antagonist ekleyip gine çırpıyoruz. Artan malzemeler ile gine çırpıyoruz. Fincanların yarısına kadar kek hamurumuzu dolduruyoruz. Ayrımsız tencereye biraz ılık su ekliyoruz .Yarısına büyüklüğünde doldurduğumuz fincanları içine koyuyoruz .Su kaynayınca ocağın altını kısıp tıpkısı kağıt silgi konusunda örtüp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kapattıktan sonra benim kekim 15 an bile pişti. Gerçi 15 dk üstelik olmamıştı nerdeyse gayette iyice kabardı :) Ben fincan çıkarma gereği duymadım kulpundan tutup yemeyi tercih ettim .Ama baskı kazanç kabilinden duruyor .Kağıt bardaklarda yaparsanız .Çıkarması bayağı peki :)
Fırında Karışık Sebzeli Tavuk Baget

Fırında Karışık Sebzeli Tavuk Baget

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Fırında Karışık Sebzeli Tavuk Baget tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Fırında Karışık Sebzeli Tavuk Baget Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 adet patlıcan
  • 5 adet küçük boy patates
  • 250 gram bezelye
  • 1 kg mantar
  • 5 adet orta boy domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Kaşar
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Fırında Karışık Sebzeli Tavuk Baget Tarifi'nin Yapılışı

Geçmiş malzemeleri soyup küp sarhoş ve Julian doğruyoruz.   Elan sonra sırayla kızartma tavasında değişik kızartıyoruz. Son yerine bagetleri kızartıyoruz. Kızarttığımız biber patlıcan, mantar hastalığı ve patatesleri fırınlayacağımız tepsimize koyuyoruz .Soğanı yemeklik doğrayıp kebap  malzemelerin koyuyoruz.   Sonuç adına bezelye ve domatesleri sarımsağı  ilave edip harmanlıyoruz.   Son adına bir iki hazır para yağ içre salça ve baharatları karıştırıp yemeğimizin üzerine döküyoruz. 250° lik fırında sürüyoruz. Yemeğimiz pişmeye mail rendelediğimiz kaşar konusunda döküyoruz. Konusunda kızarana büyüklüğünde pişiyoruz. Afiyet olsun ❤
Fırında Çıtır Cips (Püf Noktalarıyla)

Fırında Çıtır Cips (Püf Noktalarıyla)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Fırında Çıtır Cips (Püf Noktalarıyla) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Fırında Çıtır Cips (Püf Noktalarıyla) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 orta boy patates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Çıtır Cips (Püf Noktalarıyla) Tarifi'nin Yapılışı

Selamun aleyküm arkadaşlar, size evde yalınç ve çabuk yapabileceğini dimdik cips tarif vermek istiyorum. Önce önceki patateslerimizi yıkayıp kabuklarını keselim ve semere soyacağı ile ayrıntılı detaylı keselim. Kesmiş olduğumuz patates dilimlerini benzeri leğenin içine koyup hamam su dolduralım. Cipsleri 5 zaman bu suda bekletelim. Bu şekilde patatesler nişastasını salacaktır ve daha çıtır olacaktır. Deminden patateslerimizi İyicesüzelim. Cipslerimizi güzelce kurulması üzere tıpkı bezin konusunda yayalım ve kurumasını bekleyelim. Müesses olan cipslerimizi tıpkısı kaba alalım üstüne nakit yağ tuz al biber ekleyip iyicene harmanlayalım. Cipslerimizi harmanladıktan bilahare önceleri hazırlamış olduğumuz fırın Izgarasının konusunda birbirinin konusunda gelmeyecek şekilde dizelim ve yüz 180 aşama pervane ayarında fırınımızda yaklaşık 20-25 an pişirelim. Pişen cipslerimizi dakikasında fırından çıkarmıyoruz fırınınızı kapatıp bekletiyoruz. Şimdi soğuyan cipslerimizi fırından çıkarıp afiyetle yiyebiliriz. Had: cipsin baharatlarını arzuya bakarak geliştirebilirseniz, karabiber, hangi yani, kekik, sarımsak tozu vs kullanabilirsiniz. Tığ baharatlı sevdiğimizi için al biberi mübarek kullandık, tek istimal edebilirsiniz o devir patatesler elan sonraları nitelik evet. Sağlık olsun!
Pratik Soslu Makarna

Pratik Soslu Makarna

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Pratik Soslu Makarna tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Pratik Soslu Makarna Tarifi'nin Malzemeleri

  • 500 gram haşlanmış makarna
  • 2, 5 su bardağı yoğurt (oda ısısında)
  • 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz

Pratik Soslu Makarna Tarifi'nin Yapılışı

Makarnayı haşlayıp süzün. Benzeri kapta yoğurdu, rendeli sarımsakları, mayonezi ve tuzu karıştırın. Yoğurt antipatik olursa, makarna acele soğur. Makarnayı sosla karıştırıp servis tabağına karşı. Gerçekten bir tavada veya tencerede sıvıyağı ve tereyağı kızdırıp içine pul biberi, al biberi, naneyi ve sumağı ekleyip yavaş ateşte kokusu çıkana büyüklüğünde belli belirsiz kavurun, (yanmamasına ilgi edin). Baharlı yağı makarnanın konusunda gezdirin. İsterseniz tekrar karıştırın.
Köy Yufkasından Tavada Börek

Köy Yufkasından Tavada Börek

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Köy Yufkasından Tavada Börek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Köy Yufkasından Tavada Börek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 yumurta
  • 4-5 köy yufkası yada normal yufka
  • 2 kaşık tereyağı
İç malzemesi:
  • 100 gram beyaz peynir
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6-7 dal maydanoz

Köy Yufkasından Tavada Börek Tarifi'nin Yapılışı

Benzin, maden suyu, haya yoğun bire bir kapta karıştırılır. Tavada tereyağı eritilir, ocaktan alınır. Benzeri dayanmayan tavanın altına serilir, kenarları aşkın bırakılır, üzerini kapatmak için. Küsurat yufkanın yarısı kırpık kırpık yapılıp sağmal karışıma batırılıp çıkartılarak mezuniyet mezuniyet yerleştirilir. Ortasına hazırladığımız maydanozlu peynir koyulup artan yufkalarda benzeri şekilde koyulur. Kapatmadan ilk kaşar peyniri koyulup konusunda esasen dayanmayan parçası eklenip dışta mütezayit dayanıksız üstüne kapatılır. Sütlü karışımınız kalırsa üzerine boşaltabilirsiniz. Itidalli ateşte tıpkı tarafını kızarttıktan sonraları yavaş ateşte beş dk bekletilir. Saha ayrımsız tepsi yardımıyla gayrı tarafı çevrilir, bire bir kaşık tereyağı bırakılır ve kontrollü ayrımsız şekilde kızartılır. Arzuya göre kürdanla tıpkı birçok yerinden delip içini çekmesini dahi sağlayabilirsiniz. Kızardıktan bilahare vahim ateşte 5 dk bekletip içini çekmesini bekleyebiliriz. Piştikten sonradan tıpkısı on dk dinlendirirsek içi daha adamakıllı tamam. Tatminkâr olduğu için canlı dahi yapılması tavsiye mektubu olunur. ESENLIK OLSUN :)
Süt Banyolu Börek ( El Açması )

Süt Banyolu Börek ( El Açması )

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Süt Banyolu Börek ( El Açması ) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Süt Banyolu Börek ( El Açması ) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ilik su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • un (takriben 4 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi;
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Dereotu
Ara katları için;
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 100 gr tereyağı
Üzerine;
  • 2 su bardağı ılık süt

Süt Banyolu Börek ( El Açması ) Tarifi'nin Yapılışı

Akarsu böreğini bilirsiniz ve çoook seversiniz diyerek aritmetik ediyorum
Kahveli Dilim Parfe

Kahveli Dilim Parfe

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kahveli Dilim Parfe tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

1.5 akarsu bardağı süt 25 gr margarin 2 paket kremşanti 2 nüsha er bezi seyelan Kem çay bardağı şeker hastalığı 4 şekerli kaşığı nescafe 100 gr çikolata 2 çorba kaşığı hint bademi 1 fiske sodyum klorür 1 su bardağı benzin ile krem şantiyi ve margarini koyulaşana kadar çırpalım ve kakao ilaveten yine çırpalım. Nescafeyi sakim su bardağı süt ile eritelim. Ayrı ayrımsız kapta haya aklarını 1 hisse tuz ile kar haline gelinceye büyüklüğünde çırpalım. azar azar şekeri arttırma edelim ve kalık dakika elan çırpalım. Karışımımızın içine nescafeli sütü, krem şantiyi, kırılmış çikolataları ekleyelim ve karıştıralım. Bir kabın içini streç film ile kaplayalım ve üzerine parfe karışımımızı ekleyelim. Dilerseniz hususi parfe kalıpları üstelik kullanabilirsiniz. Tatlımızı dondurucuda donduralım. İstediğiniz zaman kahveli çikolatalı parfenizin istediğiniz kadarını çıkarıp, 10 zaman sonradan servis edebilirsiniz.
Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1. 5 yemek kaşığı salça
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Tuz

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi'nin Yapılışı

Önceki kendisine mercimeklerimizi yıkıyoruz. Soğanımızı yoz oldukça doğruyoruz. Yağımızı tencere koyup kızdırıyoruz. Kızan yağımıza soğanlarımızı koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pembeleşen soğanlarımızın üzerine salçamızı koyup kokusu gidene kadar kavuruyoruz. üzerine mercimeğimizide koyup az buçuk daha kavurduktan bilahare üzerini geçecek şekilde suyumuzu arttırma ediyoruz tuzunu atıp karıştırdıktan sonraları pişmeye bırakıyoruz. İsteğe sadık namına içine patateste koyulabilir ve baharatlar atılabilir. Afiyet Olsun :)
3 Renkli Kek

3 Renkli Kek

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize 3 Renkli Kek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

3 sayı er bezi 1,5 akarsu bardağı şeker hastalığı 2 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 75 gr erimiş margarin 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket sodyum bikarbonat 1 lezzetli kaşığı kakao 1 çay kaşığı ucuyla gülgûn besin boyası 1 çay kaşığı ucuyla solgun azık boyası Yumurtalarımızı ve şekerimizi 5-6 zaman iyicene krema kıvamına gelene arbede bilcümle ayrımsız yönde çırpalım. Peşi Sıra geçmiş geçmiş suyu ve yağları ekleyelim. Tekrar karıştıralım. Henüz sonra üstelik elenmiş unumuzu ve vanilya ile rölyef tozunu ekleyip karıştıralım. Hamuru üçe bölüp azık boyalarını karıştırın Yağlanmış kek kalıbımıza sırasıyla dökelim.
Yoğurtlu Kabak ve Pırasa Çorbası

Yoğurtlu Kabak ve Pırasa Çorbası

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Yoğurtlu Kabak ve Pırasa Çorbası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

6 Aşındırmak Kaşığı sadeyağ 6 Nüsha Bilgisiz 3 Skor Pırasa 5 Diş Sarımsak 3 Kemirmek Kaşığı Un 5 Sayı Güre Soğan 2 Şekerli Kaşığı Kekik 2 Lezzetli Kaşığı Zayıf Nane 10 Su Bardağı Akarsu 3 Akarsu Bardağı Benzin 1 Rabıt Dereotu Sodyum Klorür Karabiber 250 gram tereyağı 1 akarsu bardağı yoğurt 2 skor er bezi sarısı Kabakların kabuklarını kazıyıp rendeledikten bilahare suyunu güzelce sıkın. Gailesiz soğanları, sarımsakları, pırasaları ve dereotunu ayrı ayrı ayıkladıktan sonra zulüm. Dip tıpkı tencereye hazır para düşman koyup kızdırın içine kıyılmış Pırasaları ilave yazar Pırasalar sönünceye büyüklüğünde kavurun. Unu ekleyip kokusu çıkana büyüklüğünde pişirin. Unun çiğ kokusu gidince içine rendeli kabakları, sütü, suyu, kekiği ve sıska naneyi ilave yazar sebzeler yumuşayıncaya kadar alçak ateşte çorbayı kaynatın. Çorba kaynarken terbiyesi için pespaye bir kaseye Haya Sarısını koyup üzerine Yoğurdu ve tereyağını ekleyip bire bir dirgen veya mikser sebebiyle karıştırın. Kaynayan çorbaya terbiyeyi arttırma edip karıştırdıktan sonraları en üst kendisine kıyılmış gailesiz soğanları, tuz ve karabiberi koyup bir taşım kaynatın. Çorbayı fazla kaynatırsanız kesilebilir. Aymaz çorbasını servis kasesine alıp konusunda Taze Dereotu dalları ve Sulu Zırtlak dilimleri ile süsledikten bilahare yunak namına servis edin.
Reyhan ve Fesleğen Aromalı Kızılcık Tarhanası

Reyhan ve Fesleğen Aromalı Kızılcık Tarhanası

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Reyhan ve Fesleğen Aromalı Kızılcık Tarhanası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

1 kase kızılcık tarhanası Eksik ilişki reyhan Nakıs demet reyhan 1 sayı ark soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı Sodyum Klorür Karabiber Aldığı büyüklüğünde akarsu Kızılcık tarhanasına sodyum klorür ve bire bir cirim su koyup ocağa karşı ve kaynayana kadar karıştırın. Üzerinde biriken köpükleri temizleyin. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun. Fesleğen ve fesleğenide yıkayıp doğradıktan bilahare soğanlara ilave edin. Sarımsakları ekleyip kavurun. Kavrulmuş soğanlı karışımı kaynayan çorbaya döküp bire bir taşım kaynattıktan bilahare altını kapatın. İstenirse sarımsak çorbanın içinede atılabilir.
Minci Peynirli Cızlama

Minci Peynirli Cızlama

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Minci Peynirli Cızlama tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

1 akarsu bardağı un 25 gr yaş gevher 100 gr minci peynir 1 öz kaşığı tuz 1/2 ilişki maydanoz (uzun kıyılmış) 1 çay kaşığı şeker 2 yemek kaşığı yağ 1 öz bardağı akarsu Çukur bir kabın içine mayayı ve unu yarısını koyup su ile yoğurun ve ılık tıpkı yerde kabarmaya bırakın. Sonra küsurat unu tuzu şekeri koyup yine karıştırarak yine kabarmaya bırakın. Hamurun inceliği çorba kıvamında olmalı. Tavaya antagonist yavaş yavaş koyup kızdırın. Hamurun 1/4ünü kepçe ile koyup yayın. Bire Bir tarafı kızardığında karmakarışık ederek bire bir şekilde kızartıp yapıt. Kalanınıda benzeri şekilde kızartın. Hazırlamış olduğunuz peyniri ve maydanozu cızlamaların içine koyarak gato haline getirip servis yapın.
Atom Kurabiye Tarifi

Atom Kurabiye Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Atom Kurabiye Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Atom Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket margarin
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuru incir
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Atom Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Margarin, şeker ve sulu zırtlak kabuğunu ayrımsız cilt da yoğurun .Üzerine yumurtaları biricik tek kırın yoğurun .Bir miktar unu kabartma tozunu ekleyip aynı kat elan yoğurun .İçine cılız meyveleri ve ceviz fındığı arttırma yazar kıvamına gelene büyüklüğünde un ekleyin. Koz kadar parçalar kopartın( düzenli sıfır şekiller) tepsiye dizip ölçülü sıcaklıkta fırında pişirin.
Yeşil Mercimek Çorbası

Yeşil Mercimek Çorbası

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Yeşil Mercimek Çorbası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Su
  • 1 kaşık un
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağı
  • Pul biber, tuz

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi'nin Yapılışı

Yeşil yasmık iyice haşlanır ,ancak çok erimeyecek. Daha bilahare yağda un kızartılır ve çorbaya eklenir, suyu az olursa az buçuk elan su eklenir ,çokça karışık dahi olmasın :) Bilahare tereyağını eritip içine pul biber konarak kaselere koyduğumuz çorbalara dökülür. Sağlık olsun beyaz olduğuna aldanmayın tadı haddinden fazla fena hâlde oluyor.
Tavuk Çorbası (Soğuk Algınlığına Birebir)

Tavuk Çorbası (Soğuk Algınlığına Birebir)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tavuk Çorbası (Soğuk Algınlığına Birebir) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tavuk Çorbası (Soğuk Algınlığına Birebir) Tarifi'nin Malzemeleri

  • Bir tavuğun göğsü (yada o miktar kadar herhangi bir yeri)
  • 1 çay bardağı tel şehriye
Terbiyesi için;
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 kaşık yoğurt
  • Tuz, karabiber, sıvı yağ

Tavuk Çorbası (Soğuk Algınlığına Birebir) Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle şurası belirteyim sine kısmı zayıf olduğu için ben sine kullanmıyorum. Bilcümle yerine aldığım ant tavuğu yemeğe atmadığım kanat, hezen kabilinden yerlerini kullanıyorum az gelirse göğüs kısmından takviye ediyorum ama siz dilerseniz ahşa kısmını kullanabilirsiniz. Akıllıcasına miktarda akarsu ile tavuk haşlanır. Haşladığımız suyu ayırıp tavuğu soğuduktan sonradan ufak parçalara ayıralım çorbalık. Tencereye birkaç miktarda hazır para hasım koyuyoruz(az zira tavuk suyu dahi semiz olursa yoksa yağ ekleyebiliriz) üzerine şehriyeleri ekleyip az buçuk çeviriyoruz amma kavrulmayacak üzerine didilmiş tavukları ekleyip birkaç çeviriyoruz ,ocakta tuz ve karabiberi ekleyelim müstacelen tavuğun küsurat suyunu döküyoruz, eğer birkaç gelirse göz kararı su ekliyoruz. Çorbayı vuzuh mesafe karıştırarak pişirdikten sonradan altını kısıp ayrı benzeri kasede tıpkısı yumurtanın sarısı ile bir kaşık yoğurdu çırpıyoruz iyice çırptıktan bilahare ocaktaki çorbadan aynı kepçe kadar bu karışıma sürekli ayrımsız elimizle karıştırarak ekliyoruz kim kesilmesin. Sunturlu karıştırdıktan sonraları terbiyeyi azar azar çorbaya karıştırarak ekliyoruz bir taşım kaynadıktan sonra çorbamız amade. Sağlık felah olsun.
Yumurtalı Babakanuç

Yumurtalı Babakanuç

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Yumurtalı Babakanuç tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Yumurtalı Babakanuç Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2-3 adet közlenmiş patlıcan
  • İki diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Pul biber

Yumurtalı Babakanuç Tarifi'nin Yapılışı

Közlenmiş patlıcanları soyup eziyoruz .Tencerede yumurtamızı kızartıp içine ezdiğimiz patlıcanları ekliyoruz .Üstüne tuz, pul biber ekliyoruz. Sarımsaklarıda ezip ekliyoruz. 2 dk kadar pişiriyoruz. İsteğe göre yoğurt ile bile servis yapabilirsiniz afiyet olsun :)
Ahududulu Sütlü İrmik Tatlısı

Ahududulu Sütlü İrmik Tatlısı

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Ahududulu Sütlü İrmik Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

25 gr sadeyağ 1 litre süt 9 yemek kaşıgı şeker hastalığı 9 yemek kaşıgı irmik 1 paket çıkarma jölesi 50 gr ağaç çileği 25 gr dövülmüş fıstık 1 su bardagı süt Sütü tencereye koyalım. İçine 9 yemek kaşığı şeker ve 9 yemek kaşığı irmiği ve tereyagını koyup, karıştırarak pişirelim. Akla Yatkın ayrımsız borcama dökelim ve soğumaya bırakalım. Soğuyan tatlımızın üzerinde ahududuları dizelim ve tarh jölesini poşetin arkasındaki tanıtmalık bakarak hazırlayıp üstüne dökelim. Ayn sıcaklığında geldiğinde buzdolabına koyup sunma birkaç 3-4 saat dinlendirelim. Tatlımız servise amade.
Çikolata Kaplamalı Kanepeler

Çikolata Kaplamalı Kanepeler

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Çikolata Kaplamalı Kanepeler tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

2 su bardağı hindistancevizi 35 gr tereyağı 1/2 su bardağı badem yahut fındık tozu 5-6 yemek kaşığı benzen reçeli 100 gr bitter çikolata Çikolata aut parçalanmamış malzemeleri karıştırın, sadeyağ kaynak sıcaklığında olacak. Kurabiye hamurunu yoğurdunuz gibi bu karışımı de o şekilde yoğurun. Karışım model verilecek kıvama geldiğinde yoğurmayı bitirin ve dilediğiniz şekli verin. Çikolatanızı 2 yemek kaşığı süt ile benzeri sert alarak benmari usulü eritin. Şekli verdiğiniz cocostarlarınızı her tarafını çikolata ile kaplayın. Çikolatanız artarsa bozulmamış bir poşetle cocostarların konusunda merkez vererek sıkabilirsiniz. Genişlik bir iki 2-3 saat fırıldak birlikte dinlendikden sonraları servise hazırdır. Grado: Karışımda şeker kullanmıyoruz. Çünkü sağılan şerbet şeker oranını fena hâlde dengeliyor. Kullandığınız malzemeler kıvamında ayrımlılık oluşturabilir.Mesela benim sütlü şerbetin kıvamı az buçuk daha cıvıkdı. Değişik benzeri yoğunluk olursa kendiniz tahmini olarak ölçülerde fark yapabilirsiniz.
Soğan Saplı Köfteli Patlıcan Sarma

Soğan Saplı Köfteli Patlıcan Sarma

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Soğan Saplı Köfteli Patlıcan Sarma tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

25 gr tereyağı 4 sayı patlıcan 4 sayı domates 25 gr kaşar 6 nüsha zinde sogan sapı 500 gr kıyma 1 nüsha sogan 2 diş sarmısak 1 deste maydanoz 1 çay kaşıgı sodyum klorür,karabiber Patlicanlari uzunlamasina üce kesip (Tıpkı Patlicani uzunlamasina üce bölüyoruz) soguk suda 5 an büyüklüğünde beklettikten sonra zayıf kagit havluyla suyunu pir cektirene kadar bekletin. Önceleri kizdirdiginiz tereyağında kırıcı atesli tavada patlicanlari kizartip kagit havluyla tekrar ayni sekilde yagini cektirine büyüklüğünde bekletin. Domateslerinizi değirmi sekilde üce bölün ( Bir Domatesi yazma sekilde üce bölüyoruz). Domatesleri Kizartmayin. Köftesi icin, sogani,sarimsagi ve maydanozu kücük kücük dograyin ve tuzunu ve karabiberini ekleyip hepsini güzel yogurun, Hazirladiginiz kiyma harcini 6 esit parcaya bölüp değirmi sekilde köfteler hazirlayin ve hazirladiginiz kiyma köfteleride ilkin ısıtlmis ağır sıklet atesli tavada güzel kizartin. Sogan saplarini pınar suda bekletin ve yumusamasini saglayin. Kızartilan patlicanlarin icine geçmiş domates üzerine kiyma köfte ve onun üzerine peynir dilimini koyarak sogan sapiyla baglayin. en üst yerine tepsiye dizdigimiz Köfteli Patlican Sarmasini 180 rütbe Firinda 15 dakika büyüklüğünde pisirerek servis yapin.
Sarımsaklı Havuç

Sarımsaklı Havuç

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Sarımsaklı Havuç tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

25 gr zeytinyağı 6 adet yeregeçen 2 sayı sogan 7 diş sarmısak 1 tatlı kaşıgı sodyum klorür 1,5 akarsu bardagı akarsu Havuçların kabuklarını kazıyın yahut soyun. Havuçları kesmeden bire bir ucundan ikiye ve sonra dörde bölün. Soğanları halka, halka doğrayın. sanayağını ısıtıp, soğanları yumuşayıncaya büyüklüğünde pembeleştirin. Sarımsakları ekleyip 2 dakika elan pişirin. Havuçların kesilmiş kısımlarına kavrulmuş soğan ve sarımsakları sıkıştırarak havuçları tencereye yerleştirin. Konusunda, tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Kaynayınca altını kısıp, havuçlar, yumuşayınca kadar pişirin. Soğuduktan sonradan servis yapabilirsiniz.
Japon Usulü Sığır Bonfile

Japon Usulü Sığır Bonfile

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Japon Usulü Sığır Bonfile tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

500 g sığır bonfilesi (hep yağı temizlenip, etin dokusuna ters yönde ayrıntılı dilimlenmiş) 125 g tel şehriye 60 g canlı yalan (yıkanıp kurulandıktan bilahare, başlıkları etraflı doğranmış, sapları apayrı bire bir tarifte kazanmak için saklanmış) 3 güre soğan (ince şeritgiller halinde maktu) 1/2 tezyifkâr marul (evet bile tercihen çinlahanası, duman kıyımı maktu) 90 g beyazpeynir (2 cm kalınlığında dilimlenmiş) 1,5 litre (6 akarsu bardağı) tuzsuz yağız ten suyu (evet de tavuk suyu) 2 çorba kaşığı soya fasulyesi sosu (ya bile soyu) 2 çorba kaşığı sirke 1 lezzetli kaşığı sarımsak (etraflı kıyılmış) 1/2 şekerli kaşığı susamyağı (evet dahi ayçiçek düşman) Aynı tencereye 2 litre (8 akarsu bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynayınca tel şehriyeleri koyup, yumuşayıncaya büyüklüğünde (ama diriliklerini top yitirmemelidirler) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, şehriyeleri aynı süzgeçte süzerek, sevimsiz akarsu altında çalkaladıktan bilahare, süzülmeye bırakın. Et dilimleri, mantarlar, güre soğanlar, marullar (ya de çinlahanaları) ve beyazpeynirleri, ayrımsız tepsiye birlikte fihrist. Cilt (ya birlikte tavuk) suyu, soya fasulyesi sosu, sirke ve sarımsakları, bire bir fondu kabında, 5 an pişirin. Sonradan susamyağını (ya dahi ayçiçek yağını) ekleyin. Tıkırdamakta olan karışıma bonfile parçalarını koyup, yumuşayıncaya büyüklüğünde pişirin. Bilahare sebzeleri ve beyaz zehir peynirleri koyup, 2 - 3 dakika ısınmaya bırakın. Delikli kaşıkla tümünü 6 vadi tabağa çıkarıp, pişme suyuna süzük arpa şehriyelerini karıştırarak ısıtın ve yemeğin yanı sıra servis yapın.
Salça Soslu Makarna

Salça Soslu Makarna

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Salça Soslu Makarna tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Salça Soslu Makarna Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım dal dereotu

Salça Soslu Makarna Tarifi'nin Yapılışı

Tencereye suyumuzu koyalım, içine tuzu atalım kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonradan makarnalarımızı suya atalım haşlanmaya bırakalım. Haşlanan makarnalarımız servis tabağına alalım. Üstüne salçalı sosumuzu dökelim be dereotuyla süsleyerek.