Won Ton (Tayland)

Won Ton (Tayland)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Won Ton (Tayland) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

2 adet yumurta 15 adet tane karabiber 2 adet kabaca doğranmış kişniş kökü 2 yemek kasıgı margarin 2 adet ince kıyılmış sarımsak 100 gram ince doğranmış bambu filizi 110 gram ince doğranmış su kestanesi 2 cay kasıgı un 2 tatlı kasıgı soya sosu 1 cay kasıgı seker 20 yaprak won ton yufkası 5 dal marul yaprağı Sos için: 2 yemek kasıgı soya sosu 1 corba kasıgı beyaz sirke 1 cay kasıgı seker Yumurtaları suda kaynatın ve iyice pişmiş hale gelince ince ince doğrayın. Bir havanda kişniş ve karabiberi hamur gibi bir kıvama gelinceye kadar dövün. Bir tavaya margarini koyup sarımsakları kahverengi bir hal alana kadar pişirin. Büyük bir kasede bambu filizleri, su kestanesi, soğan biber, kişniş, un, soya sosu, şeker ve doğranmış yumurtaları karıştırın. Won ton yufkalarını ayırın. Merkezlerine hazırlamış olduğunuz harcı yerleştirin. Kenarlarını yukarı toplayın ve 15 dakika boyunca buharda pişirin. Küçük bir kapta tüm sos 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı beyaz sirke, 1 çay kaşığı şekeri karıştırıp sosunuzu hazırlayın. Buharda pişen Won Ton'larınızın üstüne gezdirip marul yapraklarıyla servis yapabilirsiniz.
Kalıpta Kereviz Püreli Kanepe

Kalıpta Kereviz Püreli Kanepe

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kalıpta Kereviz Püreli Kanepe tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

500 gr kereviz 1,5 yemek kaşığı tereyağı 100 gr süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 adet salatalık 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Kerevizleri haşlayın. Haşlanan kerevizlerin kabuklarını soyup sıcakken 1,5 yemek kaşığı tereyağı ve tuz ile beraber püre haline getirin. Slikon kalıplara yerleştirin. Ortalarını çay kaşığı yardımı ile fazla derin olmayacak şekilde alın. Soğuduktan sonra slikon kalıptan çıkarın. Süzme yoğurda dövülmüş sarımsak ekleyin. Kereviz pürelerinin ortasına koyun. 2 yemek kaşığı sıvı yağda toz kırmızı biberi kavurun. Toz biberi süzme yoğurdun üzerine gezdirin. Ortası alınmış salatalık dilimi ile süsleyip servis yapın.
Arabalı Kanepeler

Arabalı Kanepeler

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Arabalı Kanepeler tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

3 dilim tost ekmegi 3 adet domates 2 dilim kasar peyniri 1 yaprak karalahana 1 yemek kasıgı tereyağı 1 kase labne peyniri Ekmeklerimi yuvarlak bir sekilde kesip önceden kızdırılmıs tavaya tereyağını eritip ekmeklerimizi iki tarafinida kızartın. Kızaran ekmeklerin üstüne biraz kalınca labne peyniri sürün. Üstüne domatesi Bir araba dısı gibi kesiniz. Domatesimizi yerlestirdikten sonra karalahanamızı 6 tane ufak yuvarlak parcalar kesin ve arabamızın tekerleklerini yapın. Kaşar peynirlerini Bir dikdörtgen birde üçgen şeklinde ufak parcalar halinde kesin. Dikdörtgenleri aracımızın ortasına üçgenleri önüne koyun ve üzerine ufak kesilmis karalahanalardann ekleyin ve ortalarina bir kürdan sapliyarak servis ediniz.
Yumurtalı Mısırlı Kuru Fasulye Salatası

Yumurtalı Mısırlı Kuru Fasulye Salatası

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Yumurtalı Mısırlı Kuru Fasulye Salatası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

1 konserve kutusu kuru fasulye 1 konserve kutusu mısır 2 adet haşlanmış yumurta 1 adet havuç 1 adet domates 1 adet salatalık 1 adet marul 1/2 adet limon 15 gr tereyağı 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber Öncelikle konserve kuru fasulyeyi,sonra sırayla rendelediğimiz havuç, mısır, küp küp doğradığımız domates ve salatalık ile büyük büyük doğradığımız marulları ekliyoruz. Diğer taraftan küçük bir kapta tereyağını kızdırıp üzerine kırmızı biberi ekliyoruz ve sosumuzu salataya döküyoruz, limonu sıkıyoruz ve karıştırıyoruz. En son üzerine haşlamış olduğumuz yumurtaları ilave ediyoruz.
Şeytanın Kanepesi

Şeytanın Kanepesi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Şeytanın Kanepesi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

10 adet yumurta 170 gram mayonez 3 adet salatalık turşusu 2 yemek kaşığı keçi peyniri 1 tatlı kaşığı dijon hardal 1 tatlı kaşığ frenk soğanı 3 dilim salam 1 tutam deniz tuzu 1 tutam taze çekilmiş karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı Yumurtaları soğuk suda katı olana kadar haşlayın. Haşladığınız yumurtaları su ve buz dolu bir kaba aktarın, 5 dakika bekletin. Bir kapta mayonezi, turşuyu, keçi peynirini, hardalı, tereyağı ve frenk soğanını karıştırın. Yumurtaları soyup uzunlamasına ortadan kesin. Sarılarını mayonezli karışımın içine katıp iyice karıştırın. Tuzlayıp biberleyin. Hazırladığınız karışımı ister pasta kreması torbası ile, ister çay kaşığı ile yumurta beyazlarına doldurun. Üzerlerine eliniz ile kopardığınız salam parçalarını ilave edip fenk soğanı ile süsleyin.
Piyano Kek Tarifi

Piyano Kek Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Piyano Kek Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Piyano Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 fincan şeker
  • 3 fincan un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fincan süt
Üzeri için;
  • 1, 5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu

Piyano Kek Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta ve şekerimizi iyice çırptıktan sonra diğer kek malzemelerini karıştırıyoruz ve küçük kare borcamımızı yağlayıp kek hamurumuzu döküyoruz ve 180 derecede 30-35 dk pişiriyoruz. Sonrasında krem şanti ve çikolata sosunu yapıp soğumaya bırakıyoruz. çünkü sıcak olması durumunca her ikiside erir ve kıvam tutmaz. Kekimiz piştikten sonra çıkarınca çatal ile her yerini deliyoruz ve soğuk sütümüzü üzerine gezdiriyoruz. Sırayla krem şantiyi sürüyoruz ve en son çikolata sosunu döküyoruz. Ve dolapta soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Kekikli Kuru Domates

Kekikli Kuru Domates

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kekikli Kuru Domates tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kekikli Kuru Domates Tarifi'nin Malzemeleri

  • Bir kase kurutulmuş domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Kekikli Kuru Domates Tarifi'nin Yapılışı

Kurutulmuş domatesleri yıkayıp sıcak suyun içine koyun. 10 dakika bekletin. Sudan çıkarın. Bir kasenin içine koyup üzerine kekik, doğranmış sarımsak ve zeytinyağı ekleyin. İyice harmanlayın. Bir kavanoza koyun. Bir gün bekledikten sonra tüketebilirsiniz.
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 su bardağı Osmancık pirinç
  • 4 çay kaşığı tuz
  • göz kararı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet et bulyon
  • 4, 5 su bardağı su

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle tereyağında arpa şehriyeleri kavuruyoruz. Şehriyeler renk değiştirince önceden yıkayıp süzdüğümüz pirinleri ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz. Kavururken 2-3 damla limon eklerseniz pirinçler daha beyaz kalıcaktır. Et bulyonu yarım çay bardağı sıcak suda eritip pirinçlere ekliyoruz biraz daha kavurduktan sonra kaynamış suyu ekliyoruz. Tuzunu ekleyip karıştırıp kapatığını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişmesini bekliyoruz. Suyunu çekene kadar kısık ateşte piştikten sonra altını kapatıyoruz ve 15 dk kadar dinlenmesini bekliyoruz.
Kahvaltılık Krep Tarifi

Kahvaltılık Krep Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kahvaltılık Krep Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kahvaltılık Krep Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1. 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığından az tuz
Altı için:
  • Sıvı yağ

Kahvaltılık Krep Tarifi'nin Yapılışı

Belirtilen malzemeler güzelce karıştırılır. Tavaya çok az miktarda sıvı yağ koyulur .Tava ısınınca kepçe yardımıyla tavanın kenar kısımlarından başlayarak ortaya doğru ince bir şekilde krep hamuru yayılır. Pişmesi beklenir. Diğer tarafı da çevrilir ve pişirilir. İçine peynir, bal kaymak sürülerek yenilebilir. Afiyet olsun ;)
Etli Kuru Fasulye Tarifi

Etli Kuru Fasulye Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Etli Kuru Fasulye Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Etli Kuru Fasulye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 bardak kuru fasulye
  • 300 gr dana kuşbaşı
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber

Etli Kuru Fasulye Tarifi'nin Yapılışı

Soğanları küp küp doğrayıp pembeleşene kadar sıvı yağda kavuruyoruz. Hafif pembeleşince eti ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz. Salçayı ekliyoruz. Birazda öyle kavuruyoruz. Kuru fasulyeyi ekliyoruz .Tuzu, pul biberi üzerini geçecek şekilde su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp düdüğünü yukarı kaldırıyoruz .Düdük ötmeye başlayınca düdüğü aşağıya indiriyoruz .Altını kısıp 45 dk pişiriyoruz. 45 dk sonra altına kapatıp 10 dk bekliyoruz. Düdüğü kaldırıyoruz. İçindeki hava iyice çıkınca kapağı açıyoruz. Afiyet olsun:))
Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Limonlu Kek Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Limonlu Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 bardak un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak süt yada yoğurt
  • 1 bardak şeker
  • 1 limon rendelenmiş ve suyu
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu

Limonlu Kek Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta yağ ve şekeri çırpalım ,daha sonra süt yada yoğurdumuzu vanilya, kabartma tozunu ekleyelim, çırpalım, daha sonra rendelenmiş limon kabuğu ve suyumuzu ekleyelim, 3 bardak unumuzu ekleyelim ,yağlanmış kabımıza eşit şekilde döktükten sonra 180 derece ısıtılmış fırınımıza atalım. Afiyet olsun.
Kaşarlı Tavuklu Patates

Kaşarlı Tavuklu Patates

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kaşarlı Tavuklu Patates tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kaşarlı Tavuklu Patates Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
ÜZERİ İÇİN
  • Rendelenmiş kaşar (istediğiniz kadar)

Kaşarlı Tavuklu Patates Tarifi'nin Yapılışı

Merhaba hanımlar; Tavuk göğsünü buzluktan çıkartıktan sonra buzu eriyene kadar bekleyin daha sonra suyun içine koyup 10 dk haşlayın. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp 10 dk suda haşlayın. Sonra da kırmızı, yeşil biberi ve soğanı doğrayın. Tavuk göğsü haşlandıktan sonra küp şekilde doğrandıktan sonra derin bir kaba alın. Patatesleride ve diğer malzemeleride içine ekleyin. Tuz, biber salçası, domates salçası ve karabiberi ekleyip karıştırın. (Ben davul fırında yaptığım için derece vermicem .sizler fırınlarınızı istediğiniz gibi ayarlarsınız)Yemeği fırına vermeden 5 dk önce açın. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra borcama yayın ve fırına verin yemeği. Biberler kendinden geçtikten sonra yemeği fırından çıkartın ve rendelemiş olduğunuz kaşarı üzerine güzelce dağıtın. Kaşar eridikten sonra yemeğinizi servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN ❤
Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Zeytinyağlı Barbunya tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 1 tane patates
  • 1 tane domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ,karabiber ,pulbiber
  • 1 bardak sıcak su

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi'nin Yapılışı

İlk önce yağımızı koyup soğanları küp küp doğruyoruz, ben barbunyamı difrizden çıkarmıştım bu yüzden bir beş on dakika önce çıkarırsanız iyi olur ardından patatesleri de küp küp doğrayıp soğanların üzerine koyuyoruz ,ardından havuçları da doğrayıp atıyoruz, bunlar biraz piştikten sonra barbunyayı ilave edip kavuruyoruz ,barbunyalar yumuşayınca da suyumuzu ekliyoruz, baharatları dilediğiniz kadar katabilirsiniz ,ardından kapağı kapatıp pişmeye bırakıyoruz, afiyet olsun :)
Benim Çikolata Soslu Chamallows’um

Benim Çikolata Soslu Chamallows’um

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Benim Çikolata Soslu Chamallows ’um tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Benim Çikolata Soslu Chamallows'um Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 paket chamallows büyük boy
  • Renkli şekerlemeler ( ben kaskas, pasta süsü, bonibon kullandım. )
  • 6-8 adet ince şiş çubuk

Benim Çikolata Soslu Chamallows'um Tarifi'nin Yapılışı

1 tane şiş çubuğa 5-6 adet kadar kalpli chamallowslarımı batırdım. 8 adet çubuklar oluncaya dek bunu yapmaya devam ettim. Önceden hazırlamış olduğum çikolata sosunu çubuklara yaydırdım. Üstlerine kaskas döküp tabağa yatırdım geriye kalan çikolata sosunu tekrar üstlerine döktüm kaskas, bonibon, pasta süsü ekledim ve bugün doğum günü olduğu için ( bitter ) çikolata harfler & rakamlarla 19. YAŞ yazdım. Çok lezzetli oldu tavsiye ederim. Genelde çocukların seveceği bir tarif.
Dereotlu Mercimek Köfte

Dereotlu Mercimek Köfte

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Dereotlu Mercimek Köfte tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Dereotlu Mercimek Köfte Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1subardağı kırmızı mercimek
  • 1su bardağı kısırlık bulgur
  • Yarım demet dereotu
  • 1soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1. 5yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Fesleğen
  • Pul biber
  • Toz karabiber
  • Nar ekşisi
  • Kıvırcık ve limon

Dereotlu Mercimek Köfte Tarifi'nin Yapılışı

Mercimek yıkanır 2. 5 su bardağı soğuk su ile haşlanır .Suyunu çekene kadar haşlanır.1 bardak ince bulgur eklenir .Karıştırılıp bir kenara alınır. Soğan doğranır .Sıvı yağ ile kavrulur .Salça bir miktar su ile cıvık hale getirilir .Kavrulan soğanın üzerine dökülür .Nar ekşisi ve baharatlar eklenir .İnce bulgur ve mercimek karışımına eklenir .Robottan geçilir .Dereotu da eklenir .Kıvırcık ve limonla sunulunur AFİYETLER OLSUN
Pratik Yoğurtlu Bulgur Köfte

Pratik Yoğurtlu Bulgur Köfte

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Pratik Yoğurtlu Bulgur Köfte tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Pratik Yoğurtlu Bulgur Köfte Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kaynar su
Sosu için:
  • 1 kase yoğurt
  • Kırmızı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tere yağ
  • Tuz

Pratik Yoğurtlu Bulgur Köfte Tarifi'nin Yapılışı

İlk olarak bulgura tuz eklenip sıcak su ile ıslatın. Üzerini kapatıp biraz bekletelim. Şişmiş olan bulguru iyice yoğurup sonra yuvarlak toplar yapalım. Bu aşamada eliniz kuruyup köfteler dağılırsa biraz su ile toparlayabilirsiniz. Tencereye yaklaşık 1. 5 litre su koyup kaynatın kaynayan suyun içine köfteleri atıp 1. 2 kaynar geldikten sonra bir süzgeçe boşaltın.Biraz soğutun. Ardından yoğurta 2 diş ezilmiş sarımsak ve tuz koyun ılınmış olan köfteleri geniş bir kaba koyup yoğurtlu sosu üzerine dökün ve tabaklara koyun üzerine kırmızı pul biber serpip kızgın tereyağını döküp servis yapın. Dilerseniz hamuruna nanede ekleyebilirsiniz. AFİYET olsun.
Tas Kebabı

Tas Kebabı

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tas Kebabı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tas Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 500 gram dana et
  • 1 patates
  • 2 soğan
  • 2 biber
  • 2 domates
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Tas Kebabı Tarifi'nin Yapılışı

İlk önce kuşbaşı etimizi kendi suyuyla pişiriyoruz. Suyunu çekince 1 çay bardağı suyu ilave edip pişiriyoruz. Etler biraz yumuşamaya başlayınca kestiğimiz soğan biber ve domatesi ekliyoruz ,biraz bu şekilde pişirip daha sonra küp küp kestiğimiz patatesi ekliyoruz, hepsi karabiber, tuz ve toz kırmızı biberimizi ekliyoruz, pişince yumaşayınca etler ve patates olmuştur. Afiyet olsun.
Evde Biberli

Evde Biberli

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Evde Biberli tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Evde Biberli Tarifi'nin Malzemeleri

İç malzeme:
  • 1 adet sürk (Hatay çökeleği yoksa eğer biraz lor katabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
Hamur için:
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 gr toz maya

Evde Biberli Tarifi'nin Yapılışı

Önce hamurumuzu yoğuralım (süt ve su ılık olsun) Hamurun kıvamı bayağı bir yumuşak olacak (hafif ele yapışacak yağla yatıracaksınız) 45 dk kadar üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. İç harç malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz. Hamur mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp 10 dk kadar daha üstünü örtüp dinlendiriyoruz. Bezelerimizi sıvı yağ kullanarak açıyoruz. Resimlerdeki gibi şeklini verip tepsiye diziyoruz. Şekil verme işi bittikten sonra üzerlerine iç malzemesini koyup hamuru hafif bastırıyoruz. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Kolay Menemen Tarifi

Kolay Menemen Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kolay Menemen Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kolay Menemen Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 2 adet sivri biber yada köy biberi
  • 4-5 adet domates
  • 3 adet Yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1. 5 yemek kaşığı acılı pul biber (isteğe bağlı)

Kolay Menemen Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle orta ateşte tavada sıvı yağı kızdırın sonra ufak ufak doğranmış sivri biberleri katıp yanmasını engellemek için sürekli karıştırın deriliğini kaybedince üzerine yine ufak ufak doğranmış domatesleri katalım kavurmaya devam edelim o arada tuzu katalım sonra da yumurtaları başka bir kapta karıştıralım ve tavaya katalım, sürekli karıştırarak pişirin, pişmesine yakın pul biberi katıp ve altını kapatın sonra servis tabağına alarak afiyetle tüketebilirsiniz ☺ afiyet olsun. Dikkat : Tuz miktarına dikkat edin çünkü pul biberin de tuzu var.
Çikolatalı Milföy

Çikolatalı Milföy

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Çikolatalı Milföy tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Çikolatalı Milföy Tarifi'nin Malzemeleri

  • Milföy
  • Nutella (çikolata)
Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Çikolatalı Milföy Tarifi'nin Yapılışı

Milföy hamurunu açıyoruz, sonra 8 parçaya bölüyoruz. İçine nutella sürüyoruz. 200 derece fırına sürüyoruz. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri koyuyoruz.
Hasirde (Erzincan)

Hasirde (Erzincan)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Hasirde (Erzincan) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

6-7 yemek kaşığı nişasta 4 su bardağı su veya süt 1-1,5 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı tereyağı 125 gr katı yağ (istenirse hepsi tereyağı da olabilir) Yağ eritilir. Nişasta şeker ile karıştırılır, su konulur. Yağa ilave edilir. Pişirilir. Peluzadan daha koyu kıvamda olmalıdır. Cıvık olursa nişasta miktarı az su ile karıştırılarak artırılabilir. Süslenerek servis yapılır.
Arapgir Pişisi (Malatya)

Arapgir Pişisi (Malatya)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Arapgir Pişisi (Malatya) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

1 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı sirke Nişasta (açmak için) Sıvı yağ (kızartmak için) Pudra şekeri (üzeri için) Aldığı kadar un Yumurta, yoğurt ile karıştırılır. Un konulur karbonat ilave edilir üzerine sirke dökülür. Yoğurulur. Gerekirse biraz su konulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz iriliğinde hamur alınır ve cay tabağı büyüklüğünde açılır. Kızgın yağda kızartılır. Üzerine pudra şekeri veya şerbet dökülür. Servis tabağına alınır. Not: Yeni anne olmuş (lohusalar) kadınlarımıza özel bir ikram olarak sunulan güzel bir geleneğimizdir.
Pilit (Erzincan)

Pilit (Erzincan)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Pilit (Erzincan) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

3-4 kg üzüm 1 su bardağı düğürcük veya bulgur Üzümler yıkanarak sapları tanelerinden ayrılır. Bir torbaya konularak suyu sıkılır. Bulgurun ufağa olan düğürcük konularak iyice pişirilir. ( yoksa ince bulgurda olabilir.) üzüm suyu az ise biraz su şeker ilave edilebilir. İyice piştikten sonra genişçe bir tepsiye yayılır. Güneşte kurutulur. Sonra baklava dilimi gibi kesilerek üzerine pudra şekeri veya biraz un serpilir.
Goştik (Erzincan)

Goştik (Erzincan)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Goştik (Erzincan) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

3-4 kg siyah üzüm 1 su bardağı aşlık kırması veya bulgur 3-4 su bardağı dut şırası 1 kg şeker (arzuya göre azaltılıp artırılabilir) 1 tatlı kaşığı tarçın Üzümler yıkanıp tanelendikten sonra bir torbaya konularak suları sıkılır. İçine birazda dut şırası konulur. (Dut bir miktar su ile kaynatılarak suyu alınır) Aşlık kırması veya bulgur konularak iyice pişirilir. Sonra şekeri ilave edilir. Biraz tatlıca olması lazımdır yoksa bozulur. Birazda tarçın ilave edilerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra cevizden iri köfteler yapılarak yassıltılır ve hafifçe unlanarak, asma yapraklarının üzerine konulur. Birkaç gün kurumaya bırakılır. Daha sonra yine biraz unlanarak halburlara (veya un eleğine) dik dik konularak iyice kurutulur. Yeterince kuruyunca temiz bez torbalarda muhafaza edilerek kışın tüketmek üzere saklanır.
Tatlı Tarhana (Erzincan)

Tatlı Tarhana (Erzincan)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tatlı Tarhana (Erzincan) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

3-4 kg siyah üzümün suyu 1 su bardağı aşlık kırması veya bulgur 1 kg toz şeker (damak zevkine göre arttırılıp azaltılabilir) 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 yemek kaşığı tereyağı Bulgur biraz haşlandıktan sonra pekmez ilavesi ile karıştırılarak az bir yağ konulur pekmez az ise biraz su ve şeker ilave edilerek miktar arttırılabilir. Bulgur pişip kıvamı koyulaşınca şeker ve yağ ilave edilir ve biraz daha pişirilir sonra yayvan bir kaba boşaltılarak soğutulur. Bulgur pişmeden şekeri konulursa şeker bulguru sıkar ve serleşir. Onun için bulgurun iyice pişmesi lazımdır. Sonra bol cevizle süslenir ve servis edilir.
Kolay Tatlı Tarhana (Erzincan)

Kolay Tatlı Tarhana (Erzincan)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kolay Tatlı Tarhana (Erzincan) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Goştiğin malzemesinden biraz ayrılarak az bir yağ ilavesi ile kavrulur. Sonra yayvan bir kaba alınarak üzerine dövülmüş bol ceviz dökülür. Not: Çok lezzetli ve güzel bir tatlı çeşididir. Ilık yenirse çok daha güzel olur.
Oricik (Erzincan)

Oricik (Erzincan)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Oricik (Erzincan) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Taze badem ve cevizler kırılarak düzgün olanları iğne iplik yardımı ile ipe dizilir. 1-2 gün kurutulur ki güvelenmesin. Daha sonra hazırlanan maleze aralıklı olarak 2-3 defa batırılır. Cevizler artık görünmeyecek hale gelince iplere asılarak kurutulur. Eğer kalınlığı yeterince görülmezse ertesi gün malez hafifçe ısıtılarak batırma işlemleri tekrarlanır.
Malez (Erzincan)

Malez (Erzincan)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Malez (Erzincan) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

3-4 kg siyah üzüm tanelenerek iyice yıkanır. Torbaya veya delikli kevgirde üzümler mıncıklanarak suyu sıkılır. Derince bir tencereye alınır. İçine yavaş yavaş un ilave edilerek koyuca bir bulamaç elde edilir. Boza kıvamında olunca batırma işlemi yapılır.
Çikolatalı Atıştırmalıklar

Çikolatalı Atıştırmalıklar

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Çikolatalı Atıştırmalıklar tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Çikolatalı Atıştırmalıklar Tarifi'nin Malzemeleri

  • 120 gr çikolata
  • 100 gr pudra şekeri
  • 100 gr dövülmüş ve ya rondoda küçük parçalar haline getirilmis ceviz
  • 1-2 yemek kaşığı toz halinde kahve
  • 10-15 gr tereyağ

Çikolatalı Atıştırmalıklar Tarifi'nin Yapılışı

Çikolatanın rendenin küçük gözünden geçirelim. Üzerine pudra şekeri ve cevizi ekleyip az biraz karıştırın. Daha sonra kahve tozu ve birazcık edinmiş tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığımız harcı daire şeklinde yuvarlayalım ve pudra şekerine, kakaosu ve ya yeşil fıstığa artık hangisine isterseniz batırıp servis tabağına dizin.
Hindistan Cevizli Toplar

Hindistan Cevizli Toplar

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Hindistan Cevizli Toplar tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Hindistan Cevizli Toplar Tarifi'nin Malzemeleri

  • 7 kaşık irmik
  • 7 kaşık şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Toz krem şanti veya vanilin
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
  • Bonibon, damla çikolata, renkli şekerler, fındık. (isteğe göre)

Hindistan Cevizli Toplar Tarifi'nin Yapılışı

Tencereye irmik, şeker, süt ve margarini alıyoruz. Çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırpma teli ile karıştırıyoruz. Koyu hale gelince tencereyi soğuk bir yere alıyoruz (buz dolabına da koyabilirsiniz). Soğuduktan sonra toz krem şanti veya vanilin isteğe göre tencerenin içine alıp yedirene kadar karıştırıyoruz. Kayık bir tepsinin içine hindistan cevizini döküyoruz. Topları ceviz büyüklüğü kadar yuvarlıyoruz ve hindistan cevizine buluyoruz. Üzerine isteğe göre bonibon vs. Koyuyoruz. Toplar bittikten sonra buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. -Afiyet Olsun- NOT: Eğer toplar yuvarlanmıyorsa ellerinizi ıslatıp yapabilirsiniz.
Muffin Kek Tarifi

Muffin Kek Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Muffin Kek Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Muffin Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 2 bardak un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Üzerine
  • Damla çikolata

Muffin Kek Tarifi'nin Yapılışı

Yumurta şeker çırp sıvı yağ, süt ekle un koy .Kabartma tozu, vanilya koy .Muffin kalıplarına paylaştır .Üzerine damla çikolata koy 170 derecede pişir.
Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kabak Tatlısı Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kabak Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

  •  4 dilim kabak
  •  1. 5 su bardağı şeker
  •  1 çay bardağı su
  •   Fındık (üzeri için)

Kabak Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

Kabaklarımızı yıkayıp küp küp doğruyoruz. Tenceremizin içine koyup şekerimizi ve suyumuzu ilave ediyoruz ve ocağa alıyoruz.
Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Mercimek Köftesi Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Mercimek Köftesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 baş kuru soğan
  • 1, 5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışım kullanabilirsin)
  • 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz eklenebilir)
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber

Mercimek Köftesi Tarifi'nin Yapılışı

Mercimekler yıkanır .Ayıklanır ve iyice haşlanır .Suyu çekince bulgur içine atılır .Yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir .Soğan ince kıyılarak sıvı yağda kavrulur .İçene salça eklenir .Ocaktan alınarak mercimek eklenir .Baharatlarda eklenir .Biraz soğuduktan sonra bütün malzemeler el ile yoğurularak şekil vererek marul yaprakları üzerine dizilir .Afiyet olsun.
Profiterol

Profiterol

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Profiterol tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Profiterol Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Kreması için;
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Çikolata sosu için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Profiterol Tarifi'nin Yapılışı

Suyu ve margarini tencereye koyun kaynamaya başlayınca ununu ekleyin. Toz şekeri ve tuzu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Ilıyınca yumurtaları tek tek kırarak mikserle yedirin. 1 saat buzdolabında bekletin. (Zamanınız yoksa bekletmeye gerek yok fakat bekletince daha güzel oluyor. ) Bir kaseye sıvı yağ koyun. (Çay kaşığı ile porsiyonlayacağız çay kaşıklarını yağlamak için bunu yapıyoruz. ) Çay kaşığı ile porsiyonlayıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 25 dakikanın sonunda fırının ısısını 160 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin. Hamurlar pişip fırından çıkartınca ortalarında bıçak ile yarıyoruz ve ölçülerine göre yaptığımız kremayı ortalarına sürüyoruz. Bu işlemde bittikten sonra yine ölçülerine göre yaptığımız çikolata sosunu döküyoruz. Afiyet olsun :)
Limonlu Tatlı

Limonlu Tatlı

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Limonlu Tatlı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Limonlu Tatlı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 yumurta(birinin sarısı üstüne)
  • Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 2. 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Limonlu Tatlı Tarifi'nin Yapılışı

Kabartma tozu ve un hariç bütün malzemeleri karıştıralım, kabartma tozu ve unu da yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlak şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim, üzerine yumurta sarışını sürdükten sonra haşhaş yada hindistan cevizi ile süsleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Tatlı ve şerbet ılık olacak. Afiyet olsun.
Patlıcan Turşusu Tarifi

Patlıcan Turşusu Tarifi

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Patlıcan Turşusu Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Patlıcan Turşusu Tarifi'nin Malzemeleri

  • Patlıcan 1/5 kg
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tam sarımsak
  • Sirke 3 çay bardağı
  • İri tuz 1/5 yemek kaşığı
  • Su

Patlıcan Turşusu Tarifi'nin Yapılışı

İlkin patlıcanları yıkıyoruz .Büyükse ortadan ikiye bölün .Değilse tam olarak bir çizik kesip (karnı yarık gibi) yarım çay bardağı sirke ve 3 su bardağı suyun içine koyup 10 dk pişiriyoruz( orta ateşte) sonra kapağını açmadan diğer taraftan yeşillikleri ufak ufak doğrayınız .Bitikten sonra tencerede bekleyen patlıcanları süzgeçten geçirip içlerini dolduruyoruz .Seçtiğiniz kavanozda üst üste hazırlanmış patlıcanları sırayla bırakınız .En son 1/5 çay bardağı sirkeyi ve tuz ve suyu döküp kavanozu doldurun ve ağzını sıkı kapatın. Not:patlıcanları pişirdiğimiz için turşu bir hafta 10 gün içinde olacak. (afiyet olsun)
Çikolata Soslu Kuru Meyveli Kek

Çikolata Soslu Kuru Meyveli Kek

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Çikolata Soslu Kuru Meyveli Kek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Çikolata Soslu Kuru Meyveli Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı karışık kuru meyve(incir, portakal kabuğu, kuru üzüm, kuş üzümü)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
  • 1 paket bitter yada sütlü çikolata
  • Süt veya krema

Çikolata Soslu Kuru Meyveli Kek Tarifi'nin Yapılışı

Yumurtayı ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım .Sütü, sıvı yağı ekleyelim .Unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı ve kuru meyveleri ekleyip karıştıralım. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp fırında pişirelim sıcaklığı geçince kalıptan çıkarıp üzerine sütle eritilmiş çikolatayı gezdirelim.
Balerin Pasta ( 3 Malzeme)

Balerin Pasta ( 3 Malzeme)

0


Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Balerin Pasta ( 3 Malzeme) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Balerin Pasta ( 3 Malzeme) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Süsleme malzemeleri vs.

Balerin Pasta ( 3 Malzeme) Tarifi'nin Yapılışı

1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile mikser ile iyice çırpın. 10 dakika buzdolabında bekletin. Petibör bisküvi açalım ve bir bisküvi bir krem santi bir bisküvi bir krem şanti koyup tek tek dik bir konumda dizin. Aynı işlemi paket bitene kadar devam edin ve üzerini kalan krem şanti ile iyice kaplayın. İsteğe göre süsleyebilirsiniz. Üzerine renkli şekerler, ceviz, kakao, bisküvi kırıntısı vs süsleyebilirsiniz. Daha sonra en az 3 4 saat buzdolabında dinlendirin bekletin. 1 gün bekletince sonuç dahada güzel oluyor. Daha sonra verev şeklinde kesin ve mükemmel lezzeti tadın. Afiyet olsunnn. ! Not. Bisküviler dinlendirildikten sonra yumuşuyor .Sert kalır diye korkmayın krem şanti çok güzel yumuşatıyor.