Dayanıklı Poğaça Yapımı



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Dayanıklı Poğaça Yapımı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Dayanıklı Poğaça Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket yaş maya ( 42 gr )
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un ( tepeleme kaşık kullanıyoruz )
  • 1 tane yumurta ( akını içine sarısını dışına kullanıyoruz )
  • 1 çorba kaşığı toz şeker ( silme kaşık )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı un
İçi için
  • Beyaz peynir

Dayanıklı Poğaça Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Önce kendisine mayayı fermante ederek başlıyoruz ( yaş mayayı çürütme işlemi ) ılık akarsu ve sütü aynı teşviş kabına alıp içine mücevher ve şekeri ekleyip elimizle mayayı ezerek mayanın erimesini sağlıyoruz. Maya eridiğinde iz karışımın hareketlerinin sonlanmasını bekleyip kokteyl sabit durduğunda konusunda 4 çorba kaşığı dolusu un serpiştirip mayalı karışımın üzerini unla kaplıyoruz. Karışımı hiç akım ettirmeden üzerini streçle kaplayıp mayanın fermante olmasını bekliyoruz karışımın üzeri meyan meyan olduğunda maya fermante olup hazır hale gelmiş demektir. ( bu muamele basar ısısına bakarak tahminî 10-15 dk sürebilir gözlemleyip takip edin ) elan sonradan karışımın kenarından yavaşça sıvı yağ ve testis akını ekliyoruz ( katiyen ortasına dökmüyoruz kim mücevher uymazlık görmesin sezdirmeden kabın kenarından ekliyoruz ) tuzunuda mayanın üstünde olan unlu kısıntı orta bölüme döküyoruz ( burda dahi katiyetle unlu kısma gelmesine ilgi edin sodyum klorür kenarlardan sıvı karışıma deymemeli ) henüz sonra bire bir boduç unuda cemi itidalli kısıntı ekleyip inç uçlarımızla saat yönünde yoğurmaya başlıyoruz ( banko sağa sola değil sadece bir tane alnaç yoğuruyoruz pus uçlarımızla köpükleri sündürmeden akıntı etmeliyiz ) yavaş yavaş un ilave yazar sürekli saat yönünde yoğurmaya devam ediyoruz 5 çamçak undan bilahare hamuru tezgah üzerine alıp evire çevire toparlanması amacıyla yoğuruyoruz bu aşamada bundan sonra yoğurma işlemine iki elle bitmeme edebiliriz ununu ele yapışmayan hafif kıvamlı tıpkı esas elde edene dek ekliyoruz ( ben bardak ölçüsü verdim ama bu değişken siz ele yapışmayan yoğunluk alana kadar ilhak yapın ) kök amade olduğunda misket kadar bire bir çıngı kopartıp ayrımsız boduç dolusu suyun içine bu minik tamamı atıyoruz streçle sardığımız hamurumuzun yanına bu bardağı alıp minik temel topu suyun yüzüne çıkana kadar bekliyoruz ( bu işleme gevher ölçer deniyo fermante edilmiş tekmil mayalı töz işlerinde bu yöntemi kullanabilirsiniz ) topumuz suyun yüzüne çıktığında mayalanma gerçekleşmiş demektir bundan sonra hiç beklemeden gestalt verip fırınlamaya geçebiliriz :)hamuru tezgaha alıp uzunlamasına rula şeklinde yapıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve beherglas bezenin tamam ortasına elimizin taraf kısmıyla bastırıp oyuntu oluşturuyoruz bu azaltma peynir vs hangi seviyorsanız ekleyip hamuru ikiye katlayıp yine itidalli kısmına elimizin yanıyla bastırıp format verip yağlanmış fırın kabına diziyoruz bütün malzeme bittiğinde üzerinin husye sarısını sadece art azaltma ve madun kısıntı sürüyoruz ( bu aşamada kople yumurtayla kaplarsanız duygulanma gayrimümkün alt yanı husye demeyin çokça cesim buna dikkat edilmesi geçişsiz resimlerden inceleyebiliriz ) daha sonradan fansız ve turbosuz madun art keyfiyet 200 mertebe fırında kızarana kadar pişiriyoruz piştiğinde icap antipatik gerek ılık servis edebilirsiniz. Bu tarif annecimden güzeşte gün beni arayıp kızım serian bu poğaçayı yapmalısın çok nefis teferruatlı müddet bayatlamayan, göden yakmayan tıpkısı poğaça dedi kendiside temel ocağı progamında görmüş ve denemiş bende annecimin tavsiyesine uyarak programın tekrarına baktım ve çok ilgimi çekti denedim ve bugüne büyüklüğünde yaptığım yekpare poğaçalardan en nefisi bu oldu diyebilirim :)) malzemeler aynı bilindik poğaça malzemeleri olsada püf noktaları ve fermantasyon şekliyle çokça çokça ayrımlı aynı poğaça sizinde denemezi kesinlikle kaynak ediyorum aşamaları haddinden fazla gibi görünsede berenarı basit tıpkısı poğaça bu poğaçayı bizimle paylaşan Nuriye Ataseven hanıma ve izleyip bana veri veren annecimee çoook teşekkür ediyorum :) ben elimden geldiğince anlatmaya çalıştım amma aklınıza takılan umum detaylar amacıyla TRT 1 ana ocağı programı izleyebilirsiniz :) deneyeceklere afiyet olsun :) Sizce bu tanım zor mi? Ahali becerisi gerektiriyor mu?
  • Evet
  • Yarayışlı
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak taharri sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Dayanıklı PoğaçaDayanıklı Poğaça Dayanıklı Poğaça Dayanıklı Poğaça Dayanıklı Poğaça Dayanıklı Poğaça Dayanıklı Poğaça Dayanıklı Poğaça Dayanıklı Poğaça
Sonraki Yazı
Next Post »

1 yorum:

Write yorum
4 Ekim 2020 22:03 delete

Bu tarifi yapmayi cok istiyordum. Tarifiniz kesinlikle anlasilmiyor, Turkce olmayan ve ilgisiz bidolu kelimeler var. Son derece sabirla ve merakla okudum, anlamadim. Baska bir dilden cevrilmis ama yayinlamadan once duzenlenmemis (edit) :(. Orijinal tarif, anlasilir bir Turkce ile yayinlansa faydali olurdu.

Reply
avatar