Kalbura Bastı (Hurma Tatlısı)Yemek Tarifleri


Kalbura Bastı (Hurma Tatlısı)


Malzemeler:

Hamuru için :

250 gr tereyağı

1 tane yumurta

1 kaşık yoğurt

2 kaşık zeytinyağı

Limon kabuğu rendesini

1 tane kabartma tozu

1 tane vanilya

5 su bardağı kadar un



Ceviz içi


Şerbeti için :

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu


Önce şerbeti yapın, şekeri ve suyu tencereye alın 5 dk kaynatın, limon suyunu ilave edip 3 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.


Hamur için olan bütün malzemeleri karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapın, ceviz büyüklüğünde parçalar alın rendenin üzerine aşağıdan yukarıya doğru yayın, alt kısmına ceviz içini koyun ve sarın, tepsiye dizin, 180 ° fırında kızarıncaya kadar pişirin, 10 dk sonra soğuk şerbeti dökün ve 2 saat kadar dinlendirin. Afiyet olsun.





Kalbura Bastı (Hurma Tatlısı)
Sonraki Yazı
Next Post »